15 Aralık 2020 Salı

pandemi

Tarihe tanıklık ediyoruz. Ömrümde bir daha böyle bir olaya denk gelebilir miyim bilmiyorum inşallah da gelmem. Çocuklar küçük ilerde hatırlayacaklarını sanmıyorum ama biz o kadar çok konuşacağız ki unutmayacaklar da. Belki ucundan kıyısında Hafsa hatırlar. 
Tüm Dünya covid-19 korona virüsü ile mücadele ediyor. Bizim ülkemizde Mart 2020 tarihinde ilk vakalar tespit edildi. Hemen arkasından okullar kapatıldı sonra restoranlar, avmler derken hafta sonları sokağa çıkma yasakları başladı. Salgının hızını yavaşlatmak için evde kal çağrıları yapıldı. Mecburi haller dışında dışarı çıkmadık. Kimse kimseyle görüşmez oldu. Tam bu sürecin ortasında Nasuh doğdu. Sadece ablam gelebildi görmeye. Zaten bir tek onlarla görüşüyorduk. Annem 17 günlükken uzaktan görebildi. Hayat yavaşladıkça yavaşladı. 65 yaş üstü ve 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı geldi. Önceden 2 gün evde kalmak zor gelirken çocuklarla günlerce evde kalmak zorunda kaldık. Her şeye alışıldığı gibi buna da alıştık. Ramazan ayı geldi. Hayatımda ilk defa bir ramazanı hiç bir yere iftara gitmeden ve hiç misafir ağırlamadan evde geçirdim. Sonra bayramda da yasak geldi. Evde güzel güzel giyinip görüntülü aramalarla bayramlaştık herkesle. Hiç bir zaman unutulmayacak günler yaşadık uzun lafın kısası.. 
Haziran gibi salgın yavaşladı. Yasaklar sırasıyla kalktı. Maske takmak zorunlu hale geldi. Sokaklar bilim kurgu filmlerinden fırlamışçasına maskeli insanlarla doldu. İnsanlar gevşedi falan derken eylül ekim gibi bahsettikleri 2. dalga geldi. Tekrar yasaklar, tekrar kapatılan mekanlar ve hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamaları.. Şuan 65 yaş üstü saat 10-13 arası, 20 yaş altı da 13-16 arası sokağa çıkabiliyor. Hafta sonları yasak, hafta içi de 21 den sonrası yasak. Ev gezmelerini de yapmayın diyorlar. Havalar güzelken parklarda buluşuyorduk ama soğukların gelmesiyle artık onlar da olamayacak. Evimize kapandık yine. Çok şükür çocuklar büyüdü de birbirlerine yetiyorlar.. 
Virüs gerçekten var mı, salgın oldu mu bilemem. Birileri dünya düzenini değiştirmek mi istiyor bilemem. Bu zamanda her şey mümkün. Ama bildiğim tek şey var biz bu günleri yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder